bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۹۶۶

مخالفان وزیر نفت> با بدیهیات نفت بیگانه است

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۱۲ شهريور ۱۳۸۸


قسیم عثمانی، نماینده بوکان اولین کسی بود که در مخالفت با میر کاظمی سخن گفت. 

عثمانی گفت: در برنامه ارایه شده شاهد عدم شفاف‌سازی ارتباط شرکت نفت و دولت نشده است. این مشکل در گذشته وجود داشته و موجب پرداخت‌های غیر قانونی شده است. 

وی افزود: براي کاهش صادرات نفت خام برنامه‌ای ارایه نشده است. وقتی نفت خانم صادر می‌شود برای دیگران اشتغال‌زایی می‌کنیم و ارزش افزوده نفت به جیب دیگران می‌رود. 

وی گفت: در چهار سال آینده باید 208 میلیارد دلار سرمایه برای نفت جذب شود، وزیر چه برنامه‌ای برای جذب سرمایه دارند؟ 

وی با اشاره به عدم ارایه برنامه در حوزه بیع متقابل و فاینانس، گفت: در زمینه اجرای عادلانه نیز برنامه‌ای مشاهده نمی‌شود. در سفرهای استانی برای تاسیس واحدهای پتروشیمی عدالت رعایت نشده است. توزیع گاز در استان‌ها نیز عادلانه نیست. 

وی گفت: امیدواریم همانگونه که در بحث زنان برای رفع محرومیت‌ها تلاش شد، در حوزه اقدام و مذاهب نیز شاهد رفع محرومیت به‌خصوص در حوزه گاز و پتروشیمی باشیم. 

همچنین سیدعماد حسینی عضو کمیسیون انرژی نماینده مردم قروه نیز  در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت گفت : در برنامه های پیشنهادی میرکاظمی که چندین بار در مجلس عوض شد و در نهایت به یک برنامه رسید، دیدگاه صحیح در اصلاح ساختارها دیده نمی شود و محور برنامه وی در نفت با نگرش بنگاهداری و تجاری تنظیم شده است، این نگاه در گذشته منجر به تشکیل 150 شرکت تجاری شده که برای وزارت نفت هزینه های مازادی ایجاد کرده است.

حسینی با بیان اینکه یکی از اهداف و برنامه میرکاظمی واگذاری مطالعات میادین نفت و گاز به شرکت ها و پیمانکاران داخلی و خارجی است ، به خطر خارج شدن اهرم برنامه ریزی و تولید کشور از دست نظام اشاره کرد و افزود : پیش از این پروژه ای را در صنعت نفت انجام دادیم که چینی ها آن را برعهده داشتند و در این پروژه معیار و مقیاس ما وجود 11 میلیارد بشکه نفت بود اما آنها چهار میلیارد حجم مخزن را پیشنهاد داده بودند. 

در این مورد 7 میلیارد بشکه اختلاف وجود دارد که چینی ها می خواهند بهره برداری و استفاده کنند و آقای میرکاظمی که گفته است توسعه میادین نفت و گاز را به خارجی ها واگذار می کنیم بفرماید در این زمینه چه کار خواهد کرد؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت : برنامه دیگر وزیر پیشنهادی تطابق برنامه وی با سیاست های لازم در نظام و سیاست کلی افزایش تولید صیانت شده متناسب با ذخایر موجود است، در حالی که در برنامه میرکاظمی صرف افزایش تولید نفت در اوپک دیده می شود و ما باید به فکر حداکثرسازی درآمد کشور از نفت باشیم ، که این مورد نقص بسیار بزرگی در برنامه های میرکاظمی است.

وی افزود : در همه برنامه های وزیر پیشنهادی نگاه توسعه ای در نفت به نگرش تجاری و بنگاهداری تبدیل خواهد شد که این برنامه ریزی با توجه به اینکه پیشینه وی در وزارت بازرگانی بود آنجا را با نگاه تجاری و بنگاهداری اداره کرد و تمام برنامه های وی در وزارت نفت نیز با دید تجاری و بنگاهداری تهیه شده است.

نماینده مردم قروه گفت: در بخش گاز نیز اکنون تراز پیک ( اوج مصرف ) گاز ما در زمستان منفی است که وزیر پیشنهادی هیچ اشاره ای نکرده است چگونه می خواهد این مسئله را حل و تراز را مثبت کند.

وی افزود: وزیر پیشنهادی در برنامه های خود صادرات گاز را مطرح کرده است در حالی که صادرات گاز زمانی انجام خواهد شد که ما گاز اضافه در کشور داشته باشیم و بخواهیم صادر کنیم که تقاضا دارم بفرماید ما چند قرارداد گاز در کشور داریم ، وی اطلاعاتی در درباره تعداد قرار دادهای گازی ندارد .

حسینی گفت : کسی که با بدیهیات صنعت نفت و گاز بیگانه است چگونه می خواهد وزارت نفت را اداره کند وقتی تراز گاز ما منفی است چگونه می توانیم از قرارداد کرسنت و خط لوله صلح حرف بزنیم.

حسینی گفت: در بحث صادرات بفرماید که خط لوله صلح گاز را چه کار خواهد کرد و در قرارداد مسئله دار کرسنت ، کرسنت را به چه سمتی هدایت خواهد کرد.

نماینده مردم قروه گفت : بحث تزریق گاز به چاه های نفتی از مباحث اصلی ماست و اکنون صد میلیون مترمکعب میادین نفتی به تزریق نیاز دارد ، با توجه به اینکه تراز گاز ما منفی است بفرماید چگونه می خواهد آن را جبران کند.

وی افزود: یکصدویکمین سال بهره برداری از نفت کشور را آغاز کرده ایم و تمام مخازن چاههای نفتی ما وارد نیمه دوم عمر خود شدند آقای میرکاظمی بفرماید تزریق گاز را به چه نحوی می خواهد انجام دهد که درباره نحوه آن در برنامه وی اشاره نشده است.

حسینی افزود: در بخش نفت و صیانت از مخازن نفتی که مسئله بنزین و تحریم ها را داریم این مشکل را چگونه می خواهد حل کند و بحث واردات غیرقانونی بنزین را بفرماید آیا تایید می کند این واردات را یا خیر؟

وی گفت: وزیر پیشنهادی توضیح دهد در بحث پتروشیمی که اکنون به 50 میلیارد دلارسرمایه گذاری نیاز دارد چه کار خواهد کرد و با این برنامه ریزی که دارد نمی توان آن را اداره کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: ما برنامه استراژی را مدام در برنامه های وی دیده ایم وی مدیریت دیگری را در همین دولت نهم داشته است که کلمه استراتژی در برنامه وی ، کلمه اصلی است و اگر این کلمه استراتژی نبود برنامه وی به چه صورت برنامه ریزی می شد.

نماینده مردم قروه گفت: در زمانی که میرکاظمی در وزارت بازرگانی بود، برنجکاران شمال گله داشتند که با واردات برنج ایرانی شمال را به نابودی کشانده است و همچنین واردات بی رویه میوه ضربه سنگینی به باغداران وارد کرده است .

حسینی در پایان گفت : رای دادن به میرکاظمی نه به نفع شخص وی ، نه به نفع دولت دهم و نه به نفع مجلس شورای اسلامی است. 

همچنین سید فاضل موسوی نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در صحن علنی مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت گفت : آقای میرکاظمی چه گلی به سر وزارت بازرگانی زد که اکنون می خواهد مسئولیت بزرگترین مجموعه اقتصادی کشور را به عهده گیرد.

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس خطاب به میرکاظمی گفت : شما در وزارت بازرگانی به گونه ای عمل کردید که کشاورزان و صنعتگران کشور ضربه ای خوردند که با یک مدیریت جدی جبران آن ده سال زمان می برد.

موسوی افزود: ببینید چه تعداد از کشاورزان و صنایع ما به علت سوء مدیریت در وزارت بازرگانی به بانک ها مقروض شده اند.

نماینده مردم خدابنده در مجلس درباره برنامه وزیر پیشنهادی نفت گفت: نداشتن تحلیل از شرایط، فرصت ها و تهدیدها و دورنمایی از تولید نفت و گاز و روشن نبودن مشکلات و چالش ها از مشکلات این برنامه است.

موسوی عدم ورود به مباحث اساسی و چالش برانگیز در حوزه نفت را دومین ایراد وارد به برنامه‌های وزیر پیشنهادی نفت خواند و توضیح داد: مواردی که در سالیان گذشته موضوع اساسی و چالش برانگیز در حوزه نفت کشور بودند در برنامه ارائه شده بررسی نشده‌اند مانند ایجاد ده‌ها شرکت جدید، انواع قراردادهای نفتی و آثار آن در شرایط تولید و تبعات بین‌المللی و همچنین چگونگی اصلاح آن‌ها و بحث تراز مثبت و منفی گاز و اولویت بندی آن، میزان واقعی گاز مورد نیاز و اختلاف نظر در مورد آن‌ها که در برنامه‌های ارائه شده به آن‌ها اشاره‌ای نشده است.

وی با بیان اینکه میرکاظمی برای مسایلی مانند تغییرات متوالی و مستمر در ساختار وزارت نفت و لزوم بازنگری در برخی مقررات، هیچ برنامه ای ندارد گفت: در برنامه آقای میرکاظمی موضوع های جدید مانند قراردادهای مشارکت در تولید دیده می شود که مخالف قانون اساسی و مورد بحث در شورای نگهبان است یا بهره مالکانه و محدود کردن حاکمیت بر منابع طرح شده است که به کارشناسی بیشتری نیاز دارد.

نماینده خدابنده بی توجهی به برخی مسایل مانند پدافند غیرعامل و تاسیسات لازم برای کاهش گازهای اسیدی و بازاریابی را از آسیب های برنامه اقای میرکاظمی بر شمرد و گفت: در این برنامه خبری از تمرکز زدایی ساختاری و مقررات نیست.

وی افزود: در این برنامه موضوع هایی مانند تکیه بر استقراض خارجی تکراری است و مسایلی مانند نیاز به فناوری های نوین القاء می شود مثل اینکه محتاج هستیم و واقعیت ندارد.

موسوی تصریح کرد: کپی برداری از پروژه های فعلی در برنامه پیشنهادی، حجم برنامه را زیاد کرده و بیشتر کلی گویی و شعار گونه است.

برچسب ها: میر کاظمی نفت
bato-adv
bato-adv
bato-adv